PROCESUL DE RECRUTARE LA CMB INTERNATIONAL EXIMP SRL – A/T CMB TRAVEL

La CMB INTERNATIONAL EXIMP SRL – A/T CMB TRAVEL acordam o mare importanta derularii unui proces de recrutare corect, coerent si transparent pentru toti candidatii pentru a ne maximiza astfel sansele de a selecta cei mai buni si cei mai potriviti candidati din perspectiva culturii noastre organizationale.

Din acest motiv acordam o mare atentie aplicarii unor politici corecte si a principiilor care ne ajuta sa selectam, sa angajam, sa mentinem si sa dezvoltam candidati buni intr-un proces de recrutare performant.

Performanta organizatiei se bazeaza si pe performanta procesului de recrutare care este mai ales dezvaluita prin managementul capacitatii de asimilare a noilor angajati in cadrul organizatiei.

In cadrul procesului de recrutate tinem cont de anumite elemente care apreciem ca sunt extrem de importante pentru a obtine rezultate eficiente si performante si anume: raportul dintre experienta practica, competentele dezvoltate si educatia academica acumulata, echilibrul dintre valorile si comportamentul personal al candidatilor si cultura noastra organizationala, motivatia aplicantilor de a urma structura noastra de competente si responsabilitati si, nu in ultimul rand, dorinta acestora de a se dezvolta permanent prin detectarea potentialului de crestere si dezvoltare profesionala individuala.
Toate aceste politici si principii tin cont in cadrul procesului nostru de recrutare si de respectarea egalitatii de sanse pentru toti candidatii si de aplicarea, pentru fiecare in parte, a aceluiasi tip de tratament si evaluare, fara discriminare.

In derularea procesului de recrutare ne propunem sa urmam sistematic urmatoarele etape:

Anunturile de recrutare

Lansam anunturile de recrutare pe diferite canale si acestea cuprind in clar: descrierea postului, necesarul de competente, responsabilitatile principale care vor fi indeplinite de catre viitorul angajat si alte detalii utile.
Anunturile de recrutare se adreseaza tuturor acelor candidati care se potrivesc postului liber anuntat si care intrunesc conditiile de competenta specificate, fara niciun tratament discriminatoriu.

Analiza CV-urilor

Se analizeaza fiecare CV in parte din perspectiva cunostintelor de specialitate necesare, a competentelor si abilitatilor, acolo unde este cazul, in functie de experientele de lucru anterioare. Se selectioneaza si se contacteaza acei candidati care releva o cat mai mare compatibilitate cu cerintele postului.

Primul interviu

In cadrul primului interviu se dialogheaza cu candidatii pentru a determina nivelul de compatibilitate cu cultura noastra organizationala. De asemenea, li se prezinta in clar etapele procesului de interviu, in ce consta, cat dureaza, nivelul de teste de competente scrise sau orale la care trebuie sa participe, in cat timp vor primi ulterior un raspuns, nivelul de cunostinte la care organizatia se asteapta. Li se dau detalii specifice asupra organizatiei, asupra postului la care au aplicat, precum si detalii importante asupra culturii organizationale.

Interviul final

In urma primei etape, li se comunica tuturor candidatilor daca pot sau nu participa la interviul final ca rezultat al discutiilor purtate. In cadrul interviului final se sustin testele de competente scrise si orale si se poarta discutii de clarificari.

Oferta de angajare

In urma analizei testelor, se comunica tuturor candidatilor rezultatele obtinute si se invita pentru prezentarea ofertei de angajare acei candidati care corespund postului respectiv si care au obtinut rezultate compatibile la testele sustinute.
In cadrul acestei etape li se prezinta oferta de angajare concreta, pachetul salarial, precum si elemente importante din regulamentul intern al organizatiei. In urma acceptului lor, se incheie procesul de recrutare.