ATENȚIONARE CĂLĂTORIE SPANIA

Stimați turiști,

Vă informăm că Ministerul Sănătății Guvernului Spaniol a lansat programul Spain Travel Health (SpTH) program care stabilește protocolul de control al sănătății la intrarea în Spania. Astfel de la 1 iulie, dacă zburați în Spania este obligatoriu să completați și să semnați FCS (Health Control Form) asociat călătoriei dvs., indiferent de naționalitate, vârstă sau orice altă considerație. Acest formular trebuie completat de fiecare dintre pasageri, care va fi responsabil pentru a se asigura că informațiile furnizate sunt adevărate și exacte. În cazul în care pasagerul este minor sau o persoană aflată în întreținere/cu handicap, formularul poate fi completat de tutorele lor, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate.

Formularul este compus din cinci secțiuni incluzând printre altele întrebări despre persoana care călătorește, date de contact, declarație de sănătate. Acest formular poate fi descarcat de pe site-ul https://www.spth.gob.es/ sau poate fi completat prin descărcarea aplicației Spain Travel Health-SpTH.

Urmare a completării acestui formular veți primi un QR cod. Acest cod va trebui salvat, printat și arătat la intrarea pe teritoriul Spaniei.

Este bine să știți că atunci când sosiți pe aeroport se va controla temperatura tuturor pasagerilor. Cei care au o temperatură mai mare de 37,5º C vor fi îndrumați către o echipă medicală din aeroport care va decide dacă persoana în cauză este suspectă de COVID-19 și dacă este nevoie să i se facă un test tip PCR.

Cu privire la întreaga problematică legată de situația pe care o numim generic Atenționare COVID-19, vă îndrumăm să consultați și sursa oficială reprezentată de site-ul Ministerului Afaceri de Externe al României, atât pentru țara de destinație, cât și pentru eventualele țări de tranzit. Urmăriți constant informațiile care apar pe acest site.

MAE -> Condiții de călătorie în SPANIA: https://www.mae.ro/travel-conditions/3747

Declinare a responsabilității: Informații furnizate doar în scop informativ.